Curs de Tècnic en Cuina i Gastronomia
Tècnic en Cuina i Gastronomia
DESCRIPCIÓ DEL CURS
Totes les persones han de tenir la possibilitat de formar-se al llarg de la vida, dins i fora del sistema educatiu, per poder adquirir, actualitzar, completar i ampliar les seves capacitats, coneixements, habilitats i aptituds per al seu creixement i desenvolupament personal i professional. Per aquesta raó, les administracions educatives organitzen periòdicament proves per obtenir directament els títols de Tècnic o Tècnic Superior de determinats cicles formatius de Formació Professional. Les proves es fan per a cada crèdit (assignatura / matèria) del cicle formatiu.
En Aulacat tant si estàs treballant i vols obtenir la Titulació i ampliar coneixements, com si aquestes en atur i vols obtenir la Titulació i treballar en un curt espai de temps t'ofereix una preparació adaptada a tots els horaris, des de casa ia través d'internet.
En Aulacat t'ajudem amb la preparació de totes les matèries, preparació del temari de les millors editorials, a través d'exàmens tipus test i una guia completa de tots els processos a seguir perquè obtinguis el títol d'una forma ràpida, econòmica i eficaç.
Què vaig a aprendre i fer?
Executar les activitats de preelaboració, preparació, conservació, terminació / presentació i servei de tot tipus d'elaboracions culinàries en l'àmbit de la producció en cuina.
Aquest professional serà capaç de:
Executar les elaboracions culinàries.
Executar els processos de preelaboració i / o regeneració que calgui aplicar a les diferents matèries primeres.
Realitzar la decoració / terminació de les elaboracions.
Executar els processos d'envasat i / o conservació per a cada gènere o elaboració culinària.
Determinar les necessitats per a la producció en cuina.
Rebre, emmagatzemar i distribuir matèries primeres.
Posar a punt el lloc de treball, preparant espais, maquinària, estris i eines.
Aplicar els protocols de seguretat laboral i ambiental, higiene i qualitat durant tot el procés productiu.
Aquests ensenyaments inclouen els coneixements necessaris per:
Dur a terme les activitats de nivell bàsic de prevenció de riscos laborals.
Poder obtenir el carnet de manipulador d'aliments.
En finalitzar els meus estudis, què puc fer?
Treballar:
En empreses del sector d'hostaleria i en establiments del subsector de restauració en què es desenvolupen processos de preelaboració, elaboració i, si s'escau, servei d'aliments, en establiments dedicats a la preelaboració i comercialització d'aliments crus; botigues especialitzades en menjars preparats ; empreses dedicades a l'emmagatzematge, envasat i distribució de productes alimentaris i altres.
Seguir estudiant:
Cursos d'especialització professional.
La preparació per realitzar la prova d'accés a cicles de grau superior.
Un altre cicle de Formació Professional de Grau Mitjà amb la possibilitat d'establir convalidacions de mòduls d'acord amb la normativa vigent.
El Batxillerat en qualsevol modalitat.
Quines són les sortides professionals?
Cuiner.
Cap de partida.
Empleat d'economat d'unitats de producció i servei d'aliments i begudes.
Requisits per obtenir la titulació privada acreditativa de AULACAT:
1. Tenir 18 anys.
Els mòduls professionals d'aquest cicle formatiu són:
Ofertes gastronòmiques.
Preelaboració i conservació d'aliments.
Tècniques culinàries.
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
Productes culinaris.
Postres en restauració.
Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments.
Formació i orientació laboral.
Empresa i iniciativa emprenedora.
Formació en centres de treball.
Una vegada finalitzat el curs amb una qualificació igual o superior a 5, l'alumne obtindrà un Certificat d'Aprofitament de Tècnic en Cuina i Gastronomia, expedit per Aulacat.