Avantatges de ser funcionari públic

Si t'estàs plantejant ser funcionari, però no ho acabes de tenir clar, t'intentaré motivar amb els pros que comporta ser un empleat públic.


1. Els drets laborals

Assegures la teva jubilació, cotització a la Seguretat Social i, sobretot, igualtat salarial entre homes i dones.

2. Sou

Un sou prou atractiu perquè puguis estar tranquil la resta de la teva vida i jubilació. A diferència de les empreses privades, el sou no t'ho paguen els teus superiors, per tant, hi ha menys estrès.

3. Faltes d'assistència

Es poden justificar fàcilment a la pública. En canvi, en el sector privat, qualsevol falta per malaltia lleu està mal vist.

4. Trasllat

L'Administració permet mitjançant concurs de trasllat o per problemes de salut i altres assumptes la mobilitat geogràfica per exercir la mateixa feina en un altre lloc.

5. L'hora d'esmorzar

En èpoques de menys treball, els 20 minuts d'esmorzar assignats als funcionaris de l'Administració, no són, per regla general, respectats a peu de la lletra. Si ets docent no tens aquests 20 minuts però si un temps d'esbarjo amb torns rotatoris.

6. Les vacances

Si et dediques a la docència, gaudiràs de més vacances que en qualsevol altra feina. Si estàs en l'Administració al mes de vacances, dies de Nadal i dies de Setmana Santa cal afegir 6 dies d'assumptes propis.

En Educació no pots triar les vacances i no tens dies d'assumptes propis, però en l'administració pública hi ha una certa flexibilitat per triar el mes de vacances.

7. La seguretat

És una feina estable. Cada mes reps el teu salari i dos mesos a l'any una paga "extra" (depenent de la comunitat i de la crisi). Si ho desitges, pots continuar treballant en la funció pública fins a la teva jubilació. Els casos de reducció de plantilla o d'acomiadaments que ocorren en el sector privat són aquí inexistents. La possibilitat que t'obrin expedient disciplinari és molt remota.