Estudiar a l'estiu

Has d'estudiar durant l'estiu i no saps com planificar? Ja se sap que l'estiu és un gran moment per descansar. Però aquestes hores extres que misteriosament sorgeixen amb la calor poden destinar-se a formar-se en passions que durant la resta de l'any, potser, queden aparcades. La veritat és que només es necessita voluntat d'estudiar i això no és sinònim de sacrificar el teu oci, ni de bon tros. En realitat si es tenen uns hàbits d'estudi correctes, es pot fer molt suportable.

A continuació et proposem sis tips per motivar-te a estudiar a l'estiu:

1. Comprar articles de papereria que t'agradin

Tenir una cosa nova que t'agrada usar per estudiar és una manera de mantenir l'entusiasme fins i tot en els dies més sufocants. Destina un petit pressupost a recórrer les papereries del teu barri per adquirir materials que t'inspirin, com un paquet de retoladors, llibretes de post-it de diferents colors, clips amb formes o fer els teus propis marcadors de llibres.

2. Estudiar a l'estiu potencia la concentració. Has de tenir en compte que és molt més fàcil centrar-se en les tasques que has de fer si tens un espai de temps exclusiu per a això.

3. Marcar bé els temps que es dedicaran als estudis. Si no es tenen horaris establerts en molts casos durant juliol o agost, convé que planifiquis el teu propi horari i prenguis consciència que és el millor si vols arribar als objectius necessaris per a preparar-te una assignatura. Es tracta de repartir el temps diari a l'estudi amb els seus descansos inclosos i amb el teu temps d'oci.

4. Planejar els períodes de descans. Tracta d'acomodar l'horari de manera que no quedin més de dues franges d'estudi per dia, per exemple, entre les 8:30 i les 13:00 podria ser el primer període i el segon, entre les 18:00 i les 21:30, així la calor no pertorba la teva concentració. Prova de lliurar els caps de setmana i els divendres a la nit per centrar els teus esforços en la resta de la setmana, de manera que puguis gaudir d'unes merescudes vacances, encara que sigui en petites dosis.

5. Respecta sempre les teves hores d'estudi i consciència al teu entorn. Diguem que són "temps sagrats" per centrar-te en els teus estudis i convé demanar als teus amics, a la teva família o a la teva parella que no et diguin a determinades hores, o comentar-los que et vas a absentar. D'aquesta manera, podràs estudiar amb les condicions adequades i no estar pendent del telèfon per exemple.

6. Premiar el teu esforç. No és senzill estudiar a l'estiu quan pots estar a la platja, amb els amics o caminant amb bicicleta amb els teus cosins. Una bona manera de mantenir-te positiu és oferir-te petits premis quan compleixis metes establertes com acabar un tema, fer tres exercicis pràctics o concloure un parell de pàgines de resum.
Els premis estiuencs poden estar relacionats amb prendre un gelat, donar una petita caminada quan baixa el sol,  preparar una llimonada freda o les activitats que et motivin i alleugin la pesadesa simultàniament.