Gairebé el 80% dels preuniversitaris afirmen que no compten amb la informació necessària per triar un grau

Gairebé el 80% dels preuniversitaris brillants afirma que no compta amb la informació necessària per triar un Grau MADRID | EUROPA PRESS

El 79% dels estudiants amb millors expedients acadèmics de Batxillerat d'Espanya afirma que no disposa de la suficient informació per decidir quin grau universitari, segons una enquesta a 2.277 alumnes de 1r de Batxillerat amb una nota mitjana de 9,6 punts, seleccionats entre 4.500 col·legis i instituts públics i privats de tot Espanya.

Aquesta és una de les principals conclusions d'aquest estudi realitzat per la Universitat Francisco de Vitòria, que indica que un 20,8% està satisfet i creu que els han donat una informació molt completa, a més de xerrades i tests per conèixer les seves aptituds, davant al 79% que no està del tot d'acord.

D'aquests últims, gairebé un terç (30,7%) considera que l'orientació podria ser millor; un 29,5% creu que encara que els han donat informació, podrien haver-los proporcionat més eines, i un 18,8% pensa que a classe no els han donat informació suficient per triar grau.

Els autors recorden que no comptar amb una orientació adequada és un dels principals motius d'abandonament universitari i afirmen que els que no encerten amb la carrera escollida es deu al fet que "ningú els ha ajudat a fer-ho".

En aquest sentit, recorden les dades del Ministeri d'Educació, que indiquen que en el curs 215-2016 un terç dels universitaris van abandonar en el primer any el grau en què es van matricular i un 10,9% canvia de titulació.

Als més dels 2.770 batxillers entrevistats se'ls ha preguntat també per les hores que dediquen a estudiar: un 37,3% dedica més de deu hores cada setmana després de classe; el 30,5% estudia entre 5 i 10 hores setmanals, i el 26,4%, entre 2 i 5.

En general, els enquestats es mostren satisfets amb l'educació que han rebut a l'escola o institut. El 51,5% la qualifica la formació de 'bastant bona' i un 33,7% pensa que és 'molt bona'. Quant als idiomes, el 38,1% dels joves enquestats pensa que el nivell en el seu centre és 'normal', mentre que el 32,9% opina que és "bastant bo '