Els cicles formatius amb més sortides professionals en 2023

Durant els últims anys la taxa d'ocupabilitat amb relació a la formació professional ha crescut al nostre país.

Segons l'informe de «Dades i xifres del curs escolar 2021-22», del Ministeri d'Educació i Formació Professional, les matricules en FP han augmentat un 5,2%. Una vegada més aquest tipus d'ensenyament torna a ser, un any més, la que hi presenta un major creixement.

Quins són els cicles formatius amb més sortides?

A Espanya podem trobar 150 títols de formació professional, però no tots tenen les mateixes perspectives laborals. Amb els estudis realitzats pel Ministeri d'Educació, podem conèixer en concret els estudis FP amb més sortides, són els següents:

  • Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma.
  • Desenvolupament d'Aplicacions Web.
  • Màrqueting i publicitat.
  • Administració i finances.
  • Auxiliars i tècnics sanitaris

Sector IT, la clau del futur

En un món on les tecnologies estan a l'ordre del dia, les empreses cada dia requereixen nous empleats en el sector de la informàtica. Un punt a important a destacar és també que podràs treballar de manera independent amb total facilitat, per això estudiar sobre en el sector IT és un futur laboral pràcticament assegurat.

Màrqueting i publicitat, una formació amb èxit

La precipitada digitalització durant l'últim any no és cap secret, moltes empreses han fet el pas al món d'internet, com a conseqüència els professionals del màrqueting tindran un paper clau els pròxims anys.

No sols estaràs capacitat per a vendre productes, sinó també idees. Hauràs de ser creatiu i estar connectat als avanços tecnològics, principalment les xarxes socials i internet.

Administració i finances, dels sectors més demandats

Podem recalcar que els estudis relacionats amb empresarials sempre han estat a l'ordre del dia, però així i tot continuen sent una de les formacions amb més sortides laborals. Podem destacar la seva gran polivalència dins d'una empresa, ja que les persones formades en administració s'adapten a moltes necessitats de les companyies.

Auxiliars i tècnics sanitaris, un sector vocacional

Els estudis relacionats amb la sanitat havien tingut un gran creixement durant els últims anys, però a causa de la pandèmia aquest sector ha tingut un increment notable.

Amb la formació professional podràs optar des de treballs administratius en consultes mèdiques fins a treballs de tècnics especialistes manejant complexos equipaments. També cal destacar que amb aquesta titulació podràs presentar-te a les proves lliures i treballar en els diferents centres sanitaris.

Des d'Aulacat sabem que la formació professional té un paper clau per als nostres estudiants, per això comptem amb una oferta formativa a l'abast de tots. Junts preparem el teu futur!