Estudiar formació professional, una alternativa a la universitat

Un de cada tres universitaris espanyols no acaba els estudis que va iniciar. Molts arriben a la facultat amb grans esforços i sense ni tan sols tenir clar què volen estudiar ni perquè, simplement no s'han plantejat una altra opció, com fer Formació Professional.

Actualment, per a accedir al mercat laboral ja no sols depèn la formació de cada persona sinó també del seu nivell de competència personal i professional.

Per què estudiar Formació Professional?

En aquests temps de constant canvi, la formació professional són els estudis més pròxims a la realitat. Les persones que s'endinsen en aquesta modalitat de formació donen una resposta ràpida a la necessitat actual de demanda, són personal qualificat especialitzat en els diferents sectors professionals.

L'FP és un pont cap a l'ús de recorregut més curt i fiable. L'orientació al mercat laboral es remarca amb les pràctiques en empresa obligatòries i que ocupen bona part del programa formatiu. També podem destacar que la formació professional es pot usar com a via per a continuar estudiant. Molts titulats en FP superior fan el salt a la universitat per a aprofundir la seva professió.

Què aprendré en un cicle d'FP?

L'objectiu dels estudis de formació professional és oferir un aprenentatge tècnic i pràctic enfocat al dia a dia del lloc de treball, en dos anys s'aconsegueix tenir unes competències professionals habilitades per a accedir a una ocupació.

Els continguts del programa educatiu s'adapten per complet a l'ofici que s'estigui aprenent, també s'imparteixen mòduls d'anglès orientat al lloc de treball, orientació laboral i emprenedoria.

Com triar el cicle formatiu més adaptat per a mi?

Actualment, podem trobar més de 150 cicles d'FP, dividits en les 26 famílies professionals que abasten al nostre país. El primer pas imprescindible que has de realitzar és una autoreflexió: "Què m'agrada fer?, quines són les meves habilitats?, quins objectius tinc?..." Així podràs definir el teu perfil professional.

Quan hagis respost totes les preguntes has de conèixer tota l'oferta formativa i les diferents característiques que té, busca informació sobre els cicles que més t'interessin i s'adaptin a tu. A Aulacat disposem d'assessors que t'orientaran per a triar els estudis que més s'adaptin a tu. Junts planegem el teu futur.