Agents Rurals 2023

Nova convocatòria de 100 noves places per a l'accés a la categoria de l'escala bàsica (grup C, subgrup C1) del Cos d'Agents Rurals (CARO) de la Generalitat de Catalunya.

¡Matricula't!

El termini de presentació de sol·licituds és del 04 de juliol fins al 31 de juliol.

Aquesta és la teva oportunitat d'unir-te als Agents Rurals de Catalunya! La Generalitat de Catalunya ha anunciat l'obertura de 100 noves places per formar futurs professionals compromesos amb la protecció del medi ambient. Aquestes places són limitades, i el 40% d'aquestes està reservat exclusivament per a dones, per la qual cosa és crucial que t'afanyis per assegurar la teva participació en el curs de preparació.

Alguna vegada has somiat en protegir el medi ambient i preservar la bellesa natural de Catalunya? Llavors, convertir-te en un Agent Rural pot ser la carrera perfecta per a tu! La Generalitat de Catalunya ha anunciat l'obertura de noves places per formar els futurs Agents Rurals, i en aquest blog t'explicarem tot el que necessites saber per aprofitar aquesta oportunitat única. A més, t'oferirem informació sobre com estudiar en línia amb Aulacat, l'escola superior d'adults reconeguda que ofereix cursos de preparació per a les oposicions d'Agent Rural.

Què és un Agent Rural?


Els Agents Rurals són professionals encarregats de protegir el medi ambient, controlar la caça i la pesca, i garantir el compliment de les lleis relacionades amb la conservació dels recursos naturals. Són els guardians dels espais naturals de Catalunya i exerceixen un paper fonamental en la seva preservació.

Quins són els requisits per a ser Agent Rural a Catalunya?

  1. Titulació: És necessari tenir la titulació exigida per accedir al cos d'Agents Rurals. Per a l'escala bàsica, es requereix tenir el batxillerat, un títol tècnic o equivalent de nivell superior. En cas de tenir una titulació obtinguda a l'estranger, és necessari tenir la corresponent homologació.

  2. Edat: Cal haver complert els 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

  3. Conducció de vehicles: Cal tenir el permís de conduir de la classe B o equivalent segons la normativa aplicable.

  4. Capacitat física i psíquica: Cal tenir la capacitat física i psíquica necessària per a exercir les funcions pròpies de les places convocades.

  5. Armes de foc: Cal comprometre's a portar les armes reglamentàries, incloent expressament les armes de foc, mitjançant una declaració jurada, així com sotmetre's als exercicis o programes que permetin avaluar la capacitat per portar armes.

  6. Nacionalitat: Ser ciutadà espanyol.

  7. Idioma: Tenir coneixements de nivell de suficiència de català (C1) o superior.


    Aquests són els requisits específics per formar part del Cos d'Agents Rurals. A més de complir amb les condicions generals d'accés a la funció pública de Catalunya, és fonamental complir amb cadascun d'aquests requisits per poder accedir a la carrera d'Agent Rural. Recorda que superar les oposicions i completar un curs selectiu i un període de pràctiques són passos addicionals per formar part d'aquest cos de funcionaris de carrera.

Preparació online amb Aulacat:

Si busques una forma convenient i flexible de preparar-te per a les oposicions d'Agent Rural, Aulacat és la resposta. Com a reconeguda escola online, Aulacat ofereix programes de formació en línia dissenyats específicament per ajudar-te a assolir l'èxit en les oposicions. La seva metodologia interactiva i els seus recursos d'estudi de qualitat et proporcionaran les eines necessàries per destacar en el procés de selecció.

Optar per la formació en línia d' Aulacat presenta nombrosos avantatges. Podràs adaptar el teu estudi al teu propi ritme i disponibilitat, sense haver de renunciar a les teves responsabilitats diàries. A més, comptaràs amb un equip de professionals experts a la teva disposició per resoldre els teus dubtes i guiar-te durant tot el procés de preparació.

Com presentar la sol·licitud?

  1. Accedeix aquí
  2. Busca la secció o apartat dedicat al "Procés d'Estabilització de l'Ocupació Temporal" o "Concurs-Oposició" a la pàgina web, hauràs d'accedir al Portal de l'Aspirant via certificat digital.





  3. Llegeix detingudament les instruccions i requisits específics per a les oposicions d'Agent Rural.
  4. Verifica la titulació exigida i assegura't de complir amb els requisits d'edat, permís de conduir, capacitat física i psíquica, nacionalitat i idioma.
  5. Identifica les dates de convocatòria i els terminis d'inscripció. Completa el formulari d'inscripció proporcionat al lloc web.
  6. Assegura't de proporcionar tota la informació requerida amb precisió.
  7. Adjunta la documentació sol·licitada, com còpies de la teva titulació, permís de conduir, certificats mèdics, entre d'altres.
  8. Efectua el pagament de les taxes corresponents, si és necessari. Envia la sol·licitud d'inscripció segons les indicacions especificades al lloc web. Pot ser a través de l'enviament postal, lliurament presencial o format electrònic, segons el que s'estableixi a les instruccions.
  9. Comença a preparar-te amb el curs de preparació d' Aulacat.
  10. Mantén-te atent a les comunicacions oficials i a possibles actualitzacions del procés de selecció.
  11. Consulta regularment el lloc web per obtenir informació actualitzada sobre les oposicions.

Recorda que la informació detallada sobre el procés d'inscripció es troba a l'enllaç proporcionat. Segueix els passos indicats i assegura't de complir amb tots els requisits per tenir una sol·licitud reeixida. Prepara't per convertir-te en un Agent Rural i contribueix a la protecció del medi ambient a Catalunya!

Dóna't pressa!



No retardis a inscriure't al curs de preparació, ja que les places són limitades i la demanda és alta. Actuant ràpidament, podràs assegurar la teva participació i començar a preparar-te per a les oposicions. Recorda que la formació és el primer pas cap a l'èxit en aquest desafiador procés de selecció.

A Aulacat Escola Superior d'Adults, et proporcionarem totes les eines i recursos necessaris per a la teva preparació. La nostra plataforma d'aprenentatge en línia et permetrà estudiar de manera flexible i adaptada a les teves necessitats. A més, comptaràs amb el suport de professionals especialitzats en la matèria, que et guiaran i resoldran els teus dubtes al llarg de tot el procés.

No subestimis la importància d'aquesta carrera i l'impacte que pots tenir en la protecció del medi ambient. Els Agents Rurals són els guardians dels espais naturals, i la seva tasca és fonamental per preservar la biodiversitat i garantir un equilibri sostenible.

En resum, si estàs interessat a formar-te com a Agent Rural a Catalunya, ara és el moment perfecte per donar el primer pas. Aprofita les noves places disponibles i estudia en línia amb Aulacat, l'Escola Superior d'Adults líder en preparació per a oposicions. No perdis més temps i apunta't al curs de preparació per assegurar el teu futur com a Agent Rural a la Generalitat de Catalunya.

Recorda, el medi ambient et necessita i la teva passió per la natura pot convertir-se en una carrera gratificant i plena de significat. No deixis passar aquesta oportunitat!

Encara tens temps per presentar la teva sol·licitud. Un cop presentada, hauràs de destinar tots els teus esforços en la teva formació en línia i començar a pensar en el teu futur. Nosaltres t'ajudarem a fer que el teu camí sigui més senzill i a portar-lo cap a l'èxit!

Matricula't!