Consells per al inici del curs acadèmic 2022-23

Ja és aquí l'inici als cursos acadèmics i probablement els primers dies estaran plens d'incertesa i moltes emocions, però, no et preocupis! Hem preparat uns consells per ajudar-te a superar les primeres setmanes en el teu curs.

1.
Primerament, val la pena que et familiaritzis amb el campus i les seves diferents àrees. No oblidis investigar amb antelació!
2. No faltis els primers dies! Els primers dies de classe solen dedicar-se a introduccions i presentacions, cosa que pot resultar una mica avorrit i monòton. No obstant això, no cometis l'error d'absentar. Aquestes classes serveixen per conèixer el sistema d'avaluació i els tipus d'exàmens als quals t'enfrontaràs; informació fonamental per saber com organitzar i afrontar el curs.
3. Organitza el teu temps. Ara que estàs a principi de curs, és una bona idea elaborar un calendari d'estudi i organitzar la teva rutina amb les classes, hores d'estudi i temps per a altres activitats. L'organització és la clau de l'èxit i portar les assignatures al dia et pot estalviar molts problemes quan els exàmens s'acosten.
4. Involucra't en activitats. Els cursos són molt més que classes i exàmens. Informa't sobre els diferents projectes, grups i associacions que es desenvolupen en el teu entorn; amb molta probabilitat hi haurà alguna que t'interessi i s'ajusti a les teves expectatives. A més, unir-se a un grup sempre és una bona oportunitat per conèixer gent nova.
5. Consulta els teus dubtes, però sense passar-te ! Preguntar a classe és important perquè et pot resoldre molts dubtes i, a més, sol ser valorada positivament pels professors. No obstant això, els excessos mai són bons. No et converteixis en el pesat de torn que està preguntant constantment. Pots preguntar també als teus companys o organitzar grups d'estudi perquè entre tots pugueu resoldre els vostres dubtes.
6. Consell: Fes el que tu professor faria. Com comprovaràs en començar el curs, cada professor té la seva manera d'explicar, organitzar els conceptes, resoldre els problemes matemàtics, etc. El truc consisteix a intentar ser un "clon" seu a l'hora de fer un examen. Sí, sabem que això no és l'ideal i que la creativitat hauria de premiar-. No obstant això, en la majoria dels casos això no és així. Intenta adaptar al teu professor i fer els exercicis i l'examen a la seva manera i aquest se sentirà més identificat amb les teves respostes.